Občinska TV

S to storitvijo lahko vsaka občina vzpostavi svojo spletno televizijo preko YouTuba. S kamero lahko preko računalnika ali mobitela snemate lokalne dogodke, npr. nastop otrok v vrtcu, športni dogodek ali zasedanje občinskega sveta, in jih prenašate preko občinske TV. Predvajanje je možno na vseh spletnih napravah (računalnikih, tablicah, mobitelih) in novejših televizijah.

Občinske televizije so nastale v okviru mednarodnih projektov odseka E9 na IJS in v okviru projekta TV IJS. Gre za funkcionalno podobno storitev kot TV IJS, ki brez večjih težav deluje že dve leti, je pa strojno in programsko nekoliko drugačna.

Predlagamo, da občinska TV deluje 24/7 v dveh načinih:

  • Predvajanje .ppt datoteke, ki predstavlja občino in se uporablja takrat, ko ni živega prenosa.
  • Predvajanje dogodkov v živo.

Poleg tega predlagamo, da se občine in društva dogovorijo, kdo bo skrbel za občinsko TV. En smotern režim je, da ima občinska uprava pokroviteljstvo nad občinsko TV, tj. da naroča, kdaj in kje naj se snema v živo in kakšna naj bo predstavitev občine, medtem ko za tehnično delovanje sodeluje z društvom, ki v prostih terminih oddaja svoje vsebine.

V predvajanje .ppt datoteke je smiselno dodati tudi tedenski ali drug časovni spored prireditev, tako da lahko občani vidijo, kdaj bo prenos v živo oz. kdaj je načrtovan pomemben občinski dogodek.

Navodila za namestitev in vzdrževanje so tu: IJS občinske TV

Za uporabo obiščete svojega občinskega asistenta, kliknete levo zgoraj "Aplikacije" in nato "Občinska TV".

Zanimive spletne televizije:

Tehnična vprašanja in vzdrževanje Greg Evseev.